Вистрелили шість разів та переїхали на машині: ЗМІ з'ясували деталі вбивства російського пілота Кузьмінова

Вистрелили шість разів та переїхали на машині: ЗМІ з'ясували деталі вбивства російського пілота Кузьмінова

Російського пілота Максима Кузьмінова, який перегнав російський гелікоптер Мі-8 в Україну, а після цього переїхав жити до Іспанії, вбили шістьма кулями. Також чоловіка переїхали на машині, повідомляє The New York Times.

За даними видання, двоє вбивць у капюшонах, яких помітили камери спостереження у гаражі житлового комплексу, де мешкав Кузьмінов, були професіоналами. Про це свідчить те, як швидко вони виконали свою місію та зникли з місця злочину.

За даними слідства, вбивці приїхали, коли Кузьмінова не було вдома, та чекали його кілька годин. Після повернення пілота до житлового комплексу, вони гукнули його та відкрили вогонь. У Кузьмінова влучили шість куль, однак він зміг ще пробігти якусь дистанцію, перш ніж впасти. Після цього вбивці сіли у автомобіль та скоїли наїзд на тіло Кузьмінова на виїзді.

Також за даними NYT, автівка, яку зловмисники використали для втечі, згодом була виявлена за кілька миль від місця злочину - вбивці її спалили. Автомобіль перебував у реєстрі викрадених транспортних засобів, куди його внесли за два дні до вбивства.

Крім того було встановлено, що Максима Кузьмінова вбили з пістолета Макарова. Про це свідчать гільзи, знайдені на місці злочину. На переконання слідства, вбивці залишили цю "підказку" не просто так, а щоб "передати повідомлення".

Як повідомляли "Ми-Україна", російський льотчик Максим Кузьмінов, який торік влітку перегнав гелікоптер рф в Україну, мав змогу залишитися в Україні. Українська сторона пропонувала таку можливість, однак він від неї відмовився та переїхав до Іспанії.

Головне