Вирвалися з пекла: з окупації в Україну повернули ще трьох дітей

Вирвалися з пекла: з окупації в Україну повернули ще трьох дітей

В Україну повернулось ще троє дітей. Неповнолітніх визволили з тимчасово підконтрольного армії рф лівобережжя Херсонщини, розповів голова місцевої ОВА Олександр Прокудін. 

Йдеться про трьох хлопців, найменшому - п'ять років. Ще двом неповнолітнім 11 та 14 років. 

"Батьки дітей самостійно зв'язалися із  представниками благодійної організації "Save Ukraine" та попросили допомогти вирватися з пекла окупації. Жити в таких умовах їм було вже не сила", - розповіли в ОВА.

На сьогодні усі родини перебувають у безпечних місцях, де їм надається вся потрібна підтримка. Також з членами сімей працюють психологи. 

Від початку поточного року в Україну було повернути 47 дітей з Херсонщини. 

Нагадаємо, в результаті російської агресії в Україні загинули 537 дітей, понад 1269 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Найбільше неповнолітніх, за оцінкою Офіс генпрокурора, постраждало у Донецькій, Харківській та Херсонській областях. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, на підконтрольну Україні територію 29 березня вдалося повернути тіла ще 121 полеглого українського захисника, серед них - тіла 12 бійців, які брали участь у бойових діях на Луганському напрямку, 107 воїнів з Донецького напрямку та двох оборонців з Запорізького напрямку.

Головне