Вірменія більше не може покладатися на Москву як на гаранта своєї безпеки, - Нікол Пашинян

Вірменія більше не може покладатися на Москву як на гаранта своєї безпеки, - Нікол Пашинян

Вірменія більше не вважає росію гарантом безпеки, "в результаті подій в Україні можливості рф змінилися". На цьому, навіть попри навіть загрозу відновлення конфлікту з Азербайджаном, наголосив вірменський прем’єр Нікол Пашинян в інтерв'ю Politico.

Він сказав також, що нині Кремль докладає зусиль для уникнення віддалення Азербайджану і Туреччини, оскільки їхня стратегічна важливість для рф зросла на тлі війни.

"Наша стратегія повинна полягати в тому, щоб спробувати в цій ситуації максимально зменшити нашу залежність від інших. Ми хочемо мати незалежну країну, суверенну країну, але ми повинні мати способи уникнути того, щоб не опинитися в центрі зіткнень між Заходом і Сходом, Північчю і Півднем. Не може статись такого, щоб Вірменія стане проксі. Це недопустимо", - пояснив прем’єр.

В інтерв'ю Пашинян також сказав, що практика щоразу кликати на допомогу "великого захисника", коли виникає конфлікт, виявилась "дуже вразливою".

"Модель, згідно з якою у нас виникають проблеми з нашими сусідами і ми маємо запрошувати інших захистити нас — не має значення, хто ці інші, є дуже вразливою моделлю, - підкреслив він.

Видання зазначає, що непритаманна Пашиняну риторика може свідчити про те, що росія продовжує втрачати свій вплив і "колись розхвалений статус наддержави" у країнах, які колись вводили до складу СРСР.

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця посла Вірменії вросії викликали “на килим” в МЗС рф через гуманітарну допомогу Україні та приїзд дружини Пашиняна в Київ.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.