Винищувач F-16 ВПС США розбився у Південній Кореї: що відомо

Винищувач F-16 ВПС США розбився у Південній Кореї: що відомо

Бойовий літак F-16 американських Військово-повітряних сил впав під час здійснення тренувального польоту біля узбережжя Південної Кореї. Пілот вижив.

Як пише CNN, інцидент стався 31 січня вночі. Це вже другий випадок падіння F-16, що базувалися в Кореї, за два місяці і третій - менш ніж за рік 

Військовий льотчик, який перебував за штурвалом винищувача, встиг катапультуватися. "Пілота виявили Військово-морські сили Республіки Корея", він "прийшов до тями і знаходиться в стабільному стані". Його ім'я не розкривається, проте відомо, що він приписаний до восьмого  винищувального авіаційного полку.

На авіабазі Кунсан, на якій дислокувався літак, повідомили, що причина НС нині невідома. Усі обставини з'ясовуються. 

Попередня авіакатастрофа американського F-16 сталась у грудні. Пілот, як і цього разу, катапультувався та вижив. Ще одна аварія такого винищувача сталась торік травні, він "розбився в сільськогосподарському районі неподалік авіабази Осан" під час навчань. Фахівці не вбачають жодних ознак того, що усі ці випадки пов'язані між собою.

Статистика Центру безпеки ВПС свідчить, що кожного року відомство втрачає три-чотири одиниць літаків через аварії по всьому світу.  

Нагадаємо, раніше речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат прокоментував відео у соцмережах, на яких нібито українки літають на F-16 і виробляють дива вищого пілотажу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Повітряних силах пояснили, що задля того, щоб обіцяні західними союзниками винищувачі F-16 ефективно працювали, а не просто територіально знаходились на українській землі, "повинно бути готове все: і пілоти, і інфраструктура, інженери". 


 
 

 
 


 

 
 

Головне