Вимагали у підприємця неіснуючі борги: в Івано-Франківську викрили рекетирів

Вимагали у підприємця неіснуючі борги: в Івано-Франківську викрили рекетирів

Співробітники правоохоронних органів викрили у Івано-Франківську групу осіб, які займалися рекетирством та вимагали у підприємця неіснуючі борги. Про це повідомили у Офісі генерального прокурора.

Правоохоронці провели розслідування та встановили, що двоє прикарпатців, погрожуючи насильством, вимагали у підприємця 150 тисяч гривень.

"Побоюючись за своє життя та сприймаючи погрози як реальні, чоловік погодився передати кошти двома траншами - 50 000 та 100 000 гривень. Підозрювані отримали їх через посередника", - йдеться у повідомленні.

У підозрюваних провели обшуки та виявили і вилучили частину коштів, два автомобілі, мобільні телефони та інші речові докази. Згодом їх арештували.

Фігурантам справи оголосили підозри за фактом вимагання (ч. 4 ст. 189 КК України) та відправили під варту. Один зі зловмисників має право вийти під заставу.

photo_2023-10-16 13.20.27.jpeg (117 KB)

photo_2023-10-16 13.20.35.jpeg (258 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна", ввечері 2 жовтня затримали мера Сум Олександра Лисенка та директора Департаменту інфраструктури міської ради Олександра Журбу. Вони вимагали хабар у місцевих підприємців за безперешкодне ведення бізнесу у місті. Фігурантів справи затримали "на гарячому" - в момент отримання частини хабара, а саме 1,4 млн грн.

Головне