Військовий експерт розповів, де можуть розмістити Patriot: Всю територію України все одно покрити не зможуть

Військовий експерт розповів, де можуть розмістити Patriot: Всю територію України все одно покрити не зможуть

Військовий експерт Павло Нарожний вважає, що системи ППО "Patriot", які найближчим часом повинні поставити в Україну, прикриють прифронтові міста. Зокрема, Запоріжжя та Херсон. Про це він розповів в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За словами експерта, ті установки "Patriot", які передадуть нам партнери, не зможуть покрити всю територію України.

"Ми все одно цими Patriot не зможемо покрити всю територію України, це неможливо. Для того, щоб покрити всю територію України, нам приблизно треба 150-200 штук. Це ні в які бюджети і ні в які допомоги не влізає. От є така країна як Японія. В них приблизно 200 Patriot. Але процес закупівлі Patriot зайняв у них, здається, років 25, скільки вони це все робили. У нас такого часу немає. У нас не буде можливості прикрити Patriot всі міста-мільйонники. Тому я більше ніж впевнений, що вони будуть використовуватися сам тут (у Запоріжжі та Херсоні, - ред), - резюмував Нарожний.

Нагадаємо, США планують надати зенітні ракетні комплекси Patriot Україні швидше, ніж очікувалося. Підготовка українських військових вже завершується.

Як повідомляли "Ми-Україна", речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк пояснила, чому росіяни під час останньої ракетної атаки 9 березня застосували гіперзвукові ракети “Кинджал”. За її словами, це було зроблено для того, щоб перевірити, чи вже є ЗРК Patriot в Україні.

Головне