Військові бази США у Європі перевели у стан підвищеної готовності, - CNN

Військові бази США у Європі перевели у стан підвищеної готовності, - CNN

Декілька американських військових баз у Європі були переведені у стан підвищеної готовності на вихідних через загрозу можливих терактів.

Прно це пише CNN з посиланням на двох американських посадовців.

Зокрема, бази, включаючи гарнізон армії США у Штутгарті, Німеччина, де знаходиться штаб-квартира Європейського командування США, 30 червня підняли рівень тривоги до стану захисту сил "Чарлі". Цей статус вводиться у випадках, коли є інцидент або отримана розвідувальна інформація, що вказує на можливу терористичну дію чи напад на персонал чи об’єкти, повідомляє армія США.

Один з американських чиновників заявив, що подібного рівня загрози вони не бачили принаймні протягом останніх 10 років і що це зазвичай свідчить про наявність активної перевіреної загрози.

Невідомо, які розвідувальні дані викликали це підвищення безпеки, але європейські влади попередили про можливу терористичну загрозу на континенті, особливо перед Олімпійськими іграми у Парижі в липні та під час чемпіонату Європи з футболу в Німеччині.

Уряд Німеччини залучив 580 міжнародних поліцейських для допомоги в забезпеченні безпеки разом з німецькими офіцерами.

Франція також підготувалася до можливої терористичної загрози перед Олімпійськими іграми, які розпочнуться менше ніж через місяць. З посольства США у Франції повідомили, що з березня Франція підняла рівень своєї системи національної безпеки до найвищого рівня.

"Французька влада активно слідкує за терористичними загрозами від організованих груп і радикально налаштованих осіб. Атаки можуть відбутися з мінімальним попередженням або без нього, іншими місцями можуть стати туристичні об'єкти, великі спортивні і культурні заходи та інші місця масового перебування громадян", — зазначили у посольстві.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, СБУ  виявила групу громадських "активістів", які готували провокації у Києві 30 червня з метою "відсторонення від влади" поточного військово-політичного керівництва України.

Головне