Виявлено порушення на 10 млрд грн: Умєров про корупцію в Міноборони

Виявлено порушення на 10 млрд грн: Умєров про корупцію в Міноборони

Українцям варто очікувати більше публікації новин щодо затримань та кримінальних справ, пов'язаних із схемами в Міністерстві оборони. Відомство наразі зосереджено працює над розкриттям цих питань.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров у Facebook.

Він оголосив про активні заходи для виявлення та ліквідації корупційних проявів як всередині Міністерства оборони, так і зовні. Умєров підкреслив, що команда вживає ефективних заходів у співпраці з правоохоронними органами для боротьби з корупцією. Він також заявив про успішну роботу внутрішнього аудиту та оновленої Генеральної інспекції Міністерства оборони, які виявили порушення на суму понад 10 мільярдів гривень за останні 4 місяці. Умєров підкреслив жорсткі заходи реагування на виявлені порушення.

"Тісно співпрацюємо з правоохоронцями та спеціальними службами. Передаємо колегам всю необхідну інформацію. Наприклад, в грудні СБУ у взаємодії з Міноборони ліквідувала корупційну схему на придбанні боєприпасів для ЗСУ на майже 1,5 млрд грн", - йдеться у дописі.

Умєров підкреслив, що працюється над системним вирішенням проблеми, впроваджуючи нові стандарти НАТО у сфері закупівель. Він розповів про перебудову закупівельних механізмів, наголошуючи на важливості забезпечення безперервного постачання зброї та майна ЗСУ.

Міністр оборони також представив конкретні результати з економії коштів у розмірі приблизно 3,5 мільярда гривень за чотири місяці.

"Дякую представникам громадянського суспільства, що ви на нашому боці та допомагаєте в боротьбі з корупцією. У нас єдина мета - якнайшвидше перемогти ворога", - додав міністр.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський затвердив склад делегації для переговорів щодо гарантій безпеки.

Головне