Видобуток нафти та газу вийшов на новий рівень: "Нафтогаз" отримав 23 млрд грн прибутку у 2023 році

Видобуток нафти та газу вийшов на новий рівень:

Група "Нафтогаз" протягом 2023 року отримала 23 мільярди гривень прибутку замість майже 80 мільярдів збитків, які були у 2022 році. Про це свідчить звіт Групи про фінансові результати, йдеться у сюжеті "Ми-Україна".

Попри війну та атаки на газову інфраструктуру Групі вдалося значно покращити показники більшості підприємств. Найбільше минулого року отримала "Укрнафта" - компанія заробила 20 млрд гривень. "Укргазвидобування" показала результат у 13 млрд гривень, "Укртрансгаз" - майже 7 млрд гривень, а "Укртранснафта" - понад 5,5 млрд гривень чистого прибутку. 

Єдиним збитковим напрямком наразі залишається продаж газу. Однак причина цього - зобов'язання продавати блакитне паливо не за ринковою, а за фіксованою ціною. 

У Групі "Нафтогаз" наголосили, що більшу частину прибутків виплатять державі у якості дивідендів. 

"Це суттєвий прорив з точки зору результатів, а також тих реальних кроків, які зробила Група "Нафтогаз" протягом 2023 року. Я пишаюся роботою кожного підприємства, яке входить в нашу групу. Всі підприємства значно покращили свої як фінансові, так і виробничі результати. Це дало можливість Україні дуже ретельно підготуватися до попереднього опалювального сезону і готуватися до наступного", - зазначив голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов.

Як повідомляли Ми-Україна, попри масовані атаки рф Україна вже почала підготовку до осінньо-зимового періоду 2024-2025 рр. Від початку квітня триває процес закачування "блакитного палива" до підземних сховищ газу

Головне