Четвертий день поспіль без відключень світла: в Міненерго пояснили, як це можливо  

Четвертий день поспіль без відключень світла: в Міненерго пояснили, як це можливо  

Українська енергосистема у середу, 15 лютого, знову працює з відсутністю дефіциту потужності в мережі. Відключення світла по всій території України не застосовуються четвертий день поспіль. 

Як пояснив очільник Міненерго Герман Галущенко, генерація повною мірою покриває потреби споживання. 

“Працюють усі 9 енергоблоків АЕС, забезпечуючи більш ніж половину обсягів виробленої електроенергії в Україні. Сприятливі погодні умови цієї зими дозволяють потужно працювати гідрогенерації, зростають обсяги виробництва електроенергії з відновлюваних джерел", - пояснив він. 

Відключення світла можливі на Одещині. Це пов’язано з відновлювальними роботами на мережевій інфраструктурі.

На сьогодні без струму перебувають населені пункти на сході Харківщини, а також Куп'янськ та прилеглі до нього райони. Знеструмлення відбулось у зв'язку з обстрілами з боку армії рф.

Енергетики продовжують аварійно-відновлювальні роботи на низці електростанцій, які зазнали значних пошкоджень від ракетних та дронових атак росіян. Також ремонтні роботи безперервно ведуться на всіх пошкоджених об’єктах магістральних мереж “Укренерго” для усунення мережевих обмежень та передачі необхідного обсягу електроенергії від генерації до споживачів.

Нагадаємо,  голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький напередодні закликав українців рано не радіти покращенню ситуації з енергопостачанням. Він пояснив, що “на  енергетичному фронті остаточна перемога не здобута”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, видання The Wall Street Journal дізналось, що Україна може отримати іранську зброю, захоплену Військово-морськими силами США біля берегів Ємену. Мова йде про 5000 штурмових гвинтівок, 1,6 мільйона патронів до стрілецької зброї, протитанкові ракети та понад 7000 неконтактних підривників, які Іран виготовляв для бойовиків у Ємені.
 

Головне