Відключення світла в Україні: "Укренерго" відповіло, чи планує відключати електрику у святкові дні

Відключення світла в Україні:

В "Укренерго" відреагували на появу в мережі повідомлень про нібито заплановані відключення електроенергії в Україні у прийдешні свята. Компанія цю інформацію спростувала. 

"Офіційно заявляємо: Диспетчерський центр «Укренерго» не планує обмеження споживання в святкові дні", - вказано у дописі. 

В "Укренерго" пояснили, що це російське вкидання має на на меті посіяти паніку серед українців та закликали довіряти лише офіційним джерелам.

Оператор системи передачі України заспокоїв, що дефіциту потужності в енергетичній система нема, навпаки присутній профіцит. Цьому посприяло менше споживання на тлі теплої погоди. Окрім того, у святкові та вихідні дні зазвичай рівень споживання електроенергії менший, ніж у робочі.

"Тому у «Укренерго» немає жодних підстав для введення графіків відключень енергоживлення", - підсумували в компанії.

Нагадаємо, в Україні після ранкового обстрілу понад 120 ракетами відключення електроенергії фіксувалось у п'яти областях - на Київщині, Дніпропетровщині, Одещині та Харківщині. Ще у низці регіонів світло у певної кількості споживачів відсутнє через бойові дії, не пов'язані з масованих ударом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, заступник глави Міненерго Ярослав Демченков заявив, що в українській енергосистемі відсутній системний дефіцит електроенергії, власної генерації вдосталь для покриття потреб населення. Графіків відключення світла "не готували і не планують їх вводити".

Головне