Відбір суддів для спецтрибуналу для Путіна буде суворим, - Крейн

Відбір суддів для спецтрибуналу для Путіна буде суворим, - Крейн

Відбір суддів для міжнародного спецтрибуналу для російського президента Володимира Путіна буде суворим.

Про це повідомив Девід Крейн, юрист міжнародного права, головний прокурор, засновник спеціального трибуналу ООН зі злочинів у Сьєрра-Леоні, в ексклюзивному інтерв'ю "Ми-Україна".

"У статуті, який ми підготували, вимагатиметься, щоб головні головні прокурори і всі судді мали міжнародний досвід. Наприклад, міжнародні прокурори чи головні прокурори міжнародного суду задля отримання цієї посади", - розповів Крейн в інтерв'ю.

Прокурор також зазначив, шо такий же принцип відбору буде і для всіх суддів у справі проти Володимира Путіна.

"Тому ми будемо дуже досвідченою групою осіб, яка здатна притягнути Володимира Путіна до відповідальності за те, що він скоїв. Але знову ж таки, ми не модемо керувати судом, тож це буде чесний, відкритий шлях", - додав засновник спецтрибуналу ООН зі злочинів у Сьєрра-Леоні.

Нагадаємо, голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Денис Маслов заявив, що спецтрибунал проти рф вже точно буде створено. Наразі вирішується лише питання  моделі цього трибуналу. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, створення спецтрибуналу над російською федерацією підтримали 37 країн. За словами українського політика і громадського діяча Арсеня Пушкаренко, три країни долучились до робочої групи, яка працює над створенням трибуналу, щоб притягнути росію до відповідальості за скоєні воєні злочини.

“Міжнародний кримінальний суд вже видав орден на арешт Путіна. Це стосується саме тих дій, які підпадають під геноцид та депортацію українських дітей”, – зазначив Пушкаренко.  

Головне