Від смертоносної пожежі на Гаваях минув місяць: зниклими безвісти досі вважаються майже 70 людей

Від смертоносної пожежі на Гаваях минув місяць: зниклими безвісти досі вважаються майже 70 людей

Лісові пожежі на на гавайському острові Мауї, що вирували у серпні упродовж тижня, забрали життя 115 осіб, ще 66 і досі вважаються такими, що зникли безвісти.

Як пише Reuters, комунальні служби і нині продовжують прибирати токсичне сміття зі згарищ. Ща оцінкою, цей процес може тривати упродовж майже року.

Місцева влада говорить, що деякі жертви, ймовірно, були кремовані під час полум'я, не залишивши по собі останків. Зважаючи на це остаточна кількість загиблих від пожеж залишається невідомою, так само як і майбутнє острова.

Раніше цього місяця окружні та федеральні чиновники поширили список із понад 380 людей, які досі вважаються зниклими безвісти. Проте до п'ятниці, 8 вересня, їхній перелік скоротився до 66 осіб.

Тим людям, хто вижив після пожеж, поки не дозволяють повертатися до своїх руїн своїх домівок. Місцевий губернатор Джош Грін анонсував, що мешканцям і власникам підприємств незабаром буде дозволено заходити в зону, де вирував вогонь, "на планові контрольовані візити".

"Попіл, як нам сказали, досить токсичний, тому нам потрібно бути обережними", — сказав він.

Нагадаємо, за даними Національної асоціації протипожежного захисту, лісові пожежі на острові Мауї є найбільшими за кількістю жертв у США за понад 100 років.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Гонконгу розпочалися найсильніші дощі за 140 років, вони затопили станції метро, водії застрягли на дорогах. Влада призупинила роботу шкіл і закликала громадськість шукати безпечних притулків. 

Головне