Вибухи в Джанкої: Гуменюк прокоментувала нічні "прильоти" по аеродрому 

Вибухи в Джанкої: Гуменюк прокоментувала нічні

Всі військові об'єкти ворога на території захопленого росіянами Криму є законним цілями для Сил оборони України. Аеродром в Джанкої, на якому вночі гриміли потужні вибухи, є одним з них, прокоментувала події начальниця Об'єднаного координаційного центру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

В ефірі "Радіо Свобода" вона зазначила, що цей об'єкт є місцем базування армійської авіації. Також його противника використовував і для розміщення низки підрозділів та їх переміщення. 

Втім, що саме було уражено на летовищі Гуменюк не розповіла, залишивши це за правилом "джанкойської ночі" Генеральному штабу ЗСс України. 

"У Криму триває сезон "бавовни". Результати слід дочекатися від Генштабу, все ж таки право "джанкойської ночі" і вони повинні його дотриматися. Насправді, те, що відбувається бойова робота, ми ніколи не приховуємо, але результати даємо верифіковані", - пояснила вона. 

За даними з відкритих джерел, аеродром у Джанкої є місцем постійної дислокації 39-го гелікоптерного полку, трьох авіаційних ескадрилій на Мі-8, Мі-35М, Мі-28, Ка-52. Також там дислокуються літальні апарати прикордонної служби ФСБ рф. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР МО повідомили про знищення у Самарі гвинтокрила Мі-8

Як писав "Ми-Україна" раніше, вранці 17 квітня у Джанкої на півночі захопленого росіянами Криму пролунали вибухи - через це біля місцевого військового аеродрому закрили автомобільні дороги. Там виникла пожежа. Місцеві мешканці повідомляють, шо після "прильотів" на військовому аеродромі та його навколишніх територіях зафіксовано шість місць загоряння, триває детонація боєприпасів.

Головне