Вибух авто на кордоні між США та Канадою не має відношення до тероризму, - влада

Вибух авто на кордоні між США та Канадою не має відношення до тероризму, - влада

Вибух автомобіля на кордоні між США та Канадою, внаслідок якого ввечері у середу, 22 листопада, загинуло дві людини, не має відношення до тероризму.

Про це заявили губернатор штату Нью-Йорк та місцева прокуратура. Як зазначається, попереднє розслідування встановило, що автомобіль Bentley, у якому їхали чоловік та його дружина, не впорався з керуванням, адже рухався з дуже високою швидкістю. Це спричинило зіткнення з бордюром, а потім і огорожею.

ДТП трапилась через деякий час після того, як подружжя залишило гральний будинок. Вони обидва загинули. Причиною аварії називають необережне водіння та значне перевищення дозволеної швидкості.

"Немає ніяких ознак тероризму. ... Усі чотири мости між Канадою та США біля Ніагарського водоспаду було закрито одразу після інциденту.", - заявила губернатор штату Нью-Йорк Кеті Гокул.

Напередодні повідомлялось, що причиною вибуху стала детонація автомобіля, яка також відкинула навколишні автомобілі. На місці спалахнула пожежа, а ділянка кордону між західним Нью-Йорком та Онтаріо перекрита. Три мости пізніше відкрилися, тоді як Райдужний міст залишився закритим.

Сам вибух пролунав неподалік від Ніагарського водоспаду - він також потрапив у перелік закритих об'єктів. До врегулювання ситуації підключили співробітників ФБР. Низка ЗМІ також писала, що цей вибух був спробою теракту.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Гамбурзі в Німеччині ввечері 4 листопада аеропорт Гельмута Шмідта припинив свою роботу після того, як на його територію увірвався озброєний чоловік.

Головне