Вибивали гроші у пораненого військового: СБУ на Волині знешкодила злочинну банду

Вибивали гроші у пораненого військового: СБУ на Волині знешкодила злочинну банду

Служба безпеки України разом з Нацполіцією припинили діяльність злочинної групи, яка тероризувала та шантажувала мешканців Волині. Зловмисники систематично створювали конфліктні ситуації з жителями, а після цього вимагали від них гроші за "розв'язання спірних питань".

Про це пише пресслжуба СБУ.

Там зафіксували факт вибивання неіснуючого боргу з пораненого воїна-гранатометника ЗСУ на суму понад 120 000 гривень.

Після відмови у сплаті "данини" група напала на воїна, завдавши йому тілесних ушкоджень, в результаті чого він отримав черепно-мозкову травму та забій шийного відділу хребта. Зловмисники погрожували йому фізичною розправою у разі подальшого спротиву.

Спільно з Національною поліцією СБУ затримала трьох учасників злочинного угруповання, які отримували частину грошей від потерпілого. Організатором банди виявився кримінальник, що відбуває покарання за пограбування. Він залучив своїх спільників, які раніше вже мали тюремні строки за розбій, крадіжки та вимагання.

Всім чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за статтею 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження) і перебувають під вартою. Розслідування продовжується. Якщо їх визнають винними, їм може загрожувати до 12 років тюрми.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Нетаньягу озвучив три "передумови для миру" в секторі Гази.

Головне