Верховний лідер Ірану подякував армії за масований пуск ракет по Ізраїлю

Верховний лідер Ірану подякував армії за масований пуск ракет по Ізраїлю

Іранський релігійний лідер - великий аятола Алі Хаменеї - висловив вдячність ЗС Ірану за те, що вони здійснили масований ракетно-авіаційний удар по Ізраїлю 13 квітня. 

Як пише Reuters, Верховний лідер Ірану також закликав військовослужбовців продовжувати "займатися військовими інноваціями та вивчати тактику ворога". 

"Скільки ракет було запущено і скільки з них вразило ціль — це не головне. Насправді важливим є те, що Іран продемонстрував свою силу волі під час цієї операції", - наголосив він.

Нагадаємо, 13 квітня іранське військо вперше відкрито здійснив пуск ракет та ударних дронів по Ізраїлю, випустивши в цілому понад 300 засобів повітряного нападу. Деякі повітряні об'єкти також були запущені з Іраку, Сирії та Ємену. Водночас Times of Israel пише, що Іран випустив 120 балістичних ракет. Деяким із них вдалося обійти оборону Ізраїлю, вразивши авіабазу Неватім на півдні Ізраїлю. В Ірані назвали цю атаку відповіддю за удар Армії оборони Ізраїлю по іранському посольству в Дамаску

В Ізраїлі заявили про знищення 99% засобів ураження. Міністр оборони країни Йоав Галлант заявив, що його держава не має іншого вибору, окрім як помститися Ірану за атаку. У Білому домі заявили, що Ізраїль сам визначає, як і коли відповісти на удар Ірану. Вашингтон же до процесу ухвалення таких рішень непричетний. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, вранці 19 квітня над іранським містом Ісфахан пролунали вибухи. Низка ЗМІ написали, що за ними стоїть Ізраїль. Тегеран применшив значення інциденту і заявив, що у нього немає планів відповідати на нього, ймовірно, задля запобігання загальнорегіональній війні.

Головне