Верещук заявила, що українці почали рідше евакуюватися з небезпечних регіонів

Верещук заявила, що українці почали рідше евакуюватися з небезпечних регіонів

Евакуація з небезпечних регіонів та тимчасово окупованих територій останнім часом зменшилася. Про це розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

Вона зазначила, що попри зменшення евакуації процес став більш системним.

"Евакуація зменшилася, але стала більш системною. Ми опанували і взяли під контроль цей процес. Держава видала усі необхідні розпорядчі документи, виділила необхідні кошти", - зазначила Верещук.

При цьому вона наголосила, що людям, які евакуюються, після прибуття у безпечні регіони надають грошову допомогу, безкоштовне проживання та медичне обслуговування. 

"Все це вже пропрацьовано, прописано і працює", - запевнила очільниця Мінреінтеграції.

Крім того вона розповіла, що в регіонах, де триває евакуація, люди стали більш свідомо ставитися до цього процесу і перестали ховати своїх дітей. Хоча інколи, наголосила Верещук, такі випадки трапляються.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук заявила, що міграція українських дітей відбувається безконтрольно. За її словами, кількість вивезених дітей досі точно невідома.

Головне