Верещук назвала суму, яка Україні потрібна на рік для виплат ВПО

Верещук назвала суму, яка Україні потрібна на рік для виплат ВПО

Україні на рік потрібно 72 мільярди гривень для виплат внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Про це заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Якщо ми говоримо по року, то це майже 72 мільярди, які потрібні для того, щоб здійснити виплати для наших ВПО. І очевидно, що потрібно і категорію ввести - ті люди, які до прикладу мають спроможність і можуть не отримувати такі виплати, вони напевно б їх не мали отримувати. Або виїхали за кордон на постійне місце проживання, або повернулися до своїх домівок, як це зараз відбувається подекуди. Отже станом на сьогодні у нас потреба у 72 мільярдах гривень. У державному бюджеті ми маємо їх знайти для виплат", - наголосила Верещук.

Разом з тим вона додала, що протягом місяця ВПО було виплачено 4 мільярди гривень.

"Вчора Міністерство фінансів підписало усі необхідні документи на ще 2,4 млрд. Тобто в місяць ВПО виплачено 6,4 млрд", - додала очільниця Мінреінтеграції. 

Крім того Верещук повідомила, що наразі в Україні нараховується 5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб, і 2,5 мільйонам з них держава виплачує допомогу.

Як повідомляли "Ми-Україна", уряд вирішив не продовжувати виплати на проживання низці категорій внутрішніх переселенців.  З 1 вересня допомогу продовжать виплачувати лише тим громадянам, хто потребує такої підтримки.

Головне