Веніславський запропонував скасувати відстрочення від мобілізації для деяких студентів: подробиці

Веніславський запропонував скасувати відстрочення від мобілізації для деяких студентів: подробиці

В Україні необхідно скасувати відстрочення від мобілізації для студентів, які здобувають вищу освіту вдруге. Таку пропозицію висловив представник президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

На його переконання, скасування відстрочення від мобілізації для таких студентів буде справедливим рішенням в умовах війни.

"Я думаю, що абсолютно справедливо в умовах війни обмежити однією вищою освітою. Якщо людина здобуває третю, четверту вищу освіту, то це точно не може бути підставою для відстрочки під час воєнного стану", - заявив парламентар.

При цьому він нагадав, що після повномасштабного вторгнення росії кількість абітурієнтів, яким більше 30 років, суттєво зросла.

"Якщо людина в магістратурі навчається одразу після закінчення навчання, то це здобуття вищої освіти магістра. Якщо вона вступила в аспірантуру одразу після навчання, то зрозуміло. А коли людина має перерву і лише під час війни раптом захотіла займатися науковою діяльністю, то це викликає запитання", - заявив Веніславський.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що на сьогодні немає потреби оголошувати нову мобілізацію в Україні.

Головне