Веніславський розповів, скільки чоловіків уникли мобілізації шляхом отримання другої вищої освіти

Веніславський розповів, скільки чоловіків уникли мобілізації шляхом отримання другої вищої освіти

В Україні близько 60 тисяч чоловіків вирішили уникнути мобілізації шляхом отримання другої вищої освіти. Про це заявив представник президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

За його словами, до повномасштабного вторгнення рф в Україні нараховувалося близько 40 тисяч студентів, який було більше 25 років. Після початку великої війни їхня кількість перевищила 100 тисяч.

"Я отримав інформацію від Міносвіти, що станом на 2019/2020/2021 роки студентів 25 і більше років було близько 40 тисяч. У 2022 році, коли розпочалась повномасштабна війна, таких студентів стало вже 106 тисяч", - заявив Веніславський.

При цьому він додав, що цього року кількість таких студентів також становить близько 100 тисяч.

Крім того представник президента в Раді зазначив, що в Україні деякі навчальні заклади почали відкривати нові факультети на денній формі навчання, щоб чоловіки мали право на відстрочення від служби.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше Федір Веніславський заявив, що в Україні необхідно скасувати відстрочення від мобілізації для студентів, які здобувають вищу освіту вдруге. На його переконання, скасування відстрочення від мобілізації для таких студентів буде справедливим рішенням в умовах війни.

Головне