Веніславський пояснив, чому не можна одночасно звільнити керівників усіх ТЦК

Веніславський пояснив, чому не можна одночасно звільнити керівників усіх ТЦК

Одразу звільнити керівників усіх ТЦК не вийде, оскільки це може ускладнити процес мобілізації в країні в цілому. Як розповів член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, враховуючи це звільнення розпочнуть із керівників обласного рівня.

"Саме на цьому рівні, як свідчить практика, як свідчать повідомлення в тому числі до комітету нашого, найбільший рівень зловживань. Оскільки малоймовірно, що без відома вищого керівництва хтось дозволяв собі якісь масові можливості забезпечити ухилення від призову на військову службу за мобілізацією. Тому почнемо з обласного рівня", – сказав він.

Новопризначені очільники обласного рівня повинні будуть забезпечити повне очищення всіх територіальних центрів, додав Веніславський.

Також він зазначив, що рішення РНБО стосовно звільнення керівників "військкоматів" буде виконане "дуже швидко".

"Відповідні списки, хто може замінити військкомів, які себе дискредитували, точно є. Тому, думаю, це буде достатньо швидко зроблено", - зазначив Веніславський.

Нагадаємо, напередодні, 11 серпня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки та оборони України щодо результатів перевірки “військкоматів”. Внаслідок засідання глава держави прийняв рішення звільнити всіх обласних військкомів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна розпочала реєструвати торговельні судна, що готові проходити раніше оголошеними тимчасовими маршрутами в Чорному морі.

До цього Військово-морські сили ЗСУ оголосили тимчасові коридори для торгівельних суден, які слідуватимуть до та з портів України

Головне