Велика кількість домівок в Одесі залишаються без світла

Велика кількість домівок в Одесі залишаються без світла

В Одесі після аварії 280 тис. споживачів залишаються без електроенергії. При цьому минулої доби відновили електропостачання для 220 тис. домівок у місті. Енергія була перенаправлена з півночі та півдня регіону.

Про ситуацію в місті - у сюжеті телеканалу "Ми-Україна".

"Через складну ситуацію з електропостачанням світло в домівках з'являється по дуже дивному графіку - дві години є, а потім понад вісім його немає. Найбільше страждають саме жителі багатоповерхівок, вони повністю залежать від електрики. У них немає ні світла, ні тепла, ні можливості приготувати їжу. Також немає води", - розповіла кореспондентка в прямому ефірі.

Як зазначається, школи в Одесі оголосили дводенні канікули, а дитячі садки працюють тільки з черговими групами.

Приблизно з 10 лютого має з'явитися світло по графікам, але поки що підключають генератори до критичної інфраструктури. По-перше, це водоканали та котельні. Котелень в Одесі наразі 156 штук, але тільки 17 з них мають генератори.

При цьому інфраструктура підключається частково, оскільки вона створює велике навантаження. У лікарнях генератори є завжди. Над цим ведеться контроль, тож люди мають можливість отримати там всі необхідні послуги.

Крім того, енергетики в Одеській області цілодобово відновлюють декілька об'єктів інфраструктури. Один з них, який є надважливим, мають відремонтувати вже до п'ятниці, 10 лютого.

Причиною аварій, яких за цей тиждень відбулося вже три в регіоні, вбачають у вичерпаності технічних ресурсів. Оскільки ці об'єкти пережили велику кількість атак і їх відновлювали, вони не змогли витримати величезне навантаження.

Таким чином до п'ятниці очікують покращення ситуації в Одесі та області. При цьому важливо, аби не сталося чергової атаки ворога.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ситуація з електроенергією в Одесі призвела до того, що міська влада оголосила канікули в школах.

Також мешканцям міста будуть давати світло по дві години. До 40% споживачів досі залишаються без електроенергії. 

Головне