Вдягнув рожеву шапку, щоб здаватися дитиною: на Закарпатті затримали ухилянта

Вдягнув рожеву шапку, щоб здаватися дитиною: на Закарпатті затримали ухилянта

У Закарпатській області затримали чоловіка, який вже вчетверте "штурмував" кордон. Цього разу він вдягнув рожеву шапку, аби здаватись дитиною.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України. Як зазначається, прикордонники відділу "Ділове" Мукачівського загону затримали 29-річного мешканця міста Коломия, що на Івано-Франківщині.

Вже два рази з початку повномасштабної війни він намагався покинути країну з Одеської області і тепер вдруге "штурмує" прикордоння із Закарпаття. Раніше прикордонники вже застерігали його від незаконних спроб покинути Україну. Проте цього разу ухилянт вирішив перепливати повноводну Тису на надувному матраці.

"Про серйозність намірів прикарпатця красномовно свідчив плавзасіб, яким чоловік збирався «штурмувати» смертельно небезпечну водну перепону. Це чи не найбільший плавзасіб, який довелось бачити прикордонникам під час припинення спроб порушення кордону – надувний матрац", - йдеться в повідомленні ДПСУ.

У Держприкордонслужбі розповіли, що чоловік, маючи невеликий зріст, вдягнув дитячу рожеву шапку. Так, з його слів, він намагався здатися дитиною та відволікти прикордонників. Після такої спроби перетину кордону його привезли в прикордонний підрозділ.

У Службі також зазначили, що протягом останніх вихідних прикордонники зупинили 13 спроб порушення державного рубежу. Внаслідок цього було затримано 22 ухилянти. Переважно вони робили спроби покинути країни на українсько-угорській ділянці. Таким чином прикордонні наряди "Лужанки" та "Вилок" затримали 13 військовозобов'язаних, а решта дев'ять були затримані прикордонниками відділів "Ділове", "Яблунівка" та "Тячів".

Їх притягнуть до відповідальності за ст.204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у горах Закарпаття впіймали групу ухилянтів, які намагались потрапити у Словаччину.

Головне