Вчителька, блогер РПЦ і таксист: СБУ повідомила про підозру ще трьом проросійським агітаторам

Вчителька, блогер РПЦ і таксист: СБУ повідомила про підозру ще трьом проросійським агітаторам

СБУ зібрала докази проти трьох київських агітаторів, які виправдовували агресію рф. Серед них - вчителька, таксист та колишній клірик УПЦ (МП), який втік до Москви. Про це повідомила Служба безпеки України.

Вчителька однієї зі столичних шкіл після проведення уроків з біології записувала провокативні відеоролики та брала участь у прямих ефірах тіктоків, де поширювала фейки московської пропаганди.

Водій місцевого таксі регулярно розповідав своїм пасажирам під час поїздок, а також знайомим, з якими листувався у месенджері, що чекає на захоплення Києва. а також вихваляв путіна.

Колишній клірик УПЦ (МП), блогер-колаборант Сергій Комаров напередодні повномасштабної війни втік з Києва до москви і звідти публічно закликає до підтримки окупантів.

Для масового поширення ворожої пропаганди зловмисник використовує медіа-ресурси РПЦ із загальною аудиторією понад 20 мільйонів користувачів.

Наразі слідчі повідомили всім трьом фігурантам про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Злочинні дії Комарова додатково кваліфіковано за двома статтями: ст. 436 (пропаганда війни) і ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, протягом семи місяців 2024 року в Україні відкрили понад 2,3 тисячі кримінальних справ за порнографію, кожна друга з них стосується контенту з дітьми. Про це повідомляє Опендатабот.

Як писали "Ми-Україна" раніше, датська компанія Lego , всесвітньо відомий виробник конструкторів, оголосила про план екологічної трансформації свого виробництва. Про це повідомляє агентство Reuters.
 
 
 
 
 

Головне