ВАКС засудив ексголову ДПА на Одещині, яку спіймали на хабарництві

ВАКС засудив ексголову ДПА на Одещині, яку спіймали на хабарництві

Вищий антикорупційний суд оголосив вирок колишній в.о. начальника ГУ Державної податкової служби Одеської області, та її заступнику. Їх визнали винними у хабарництві і засудили до 6 років ув'язнення.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Підсудних було визнано у винними у пропозиції та передачі неправомірної вигоди у розмірі 25 тис доларів США керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури.

Екс-начальницю регіональної податкової служби засудили до покарання у вигляді 6 років позбавлення волі, позбавлення 5 рангу державного службовця та заборони обіймати посади, пов’язані з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими функціями протягом трьох років. Також передбачено конфіскацію всього майна на праві власності.

Заступнику визначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, позбавлення рангу державного службовця та заборони обіймати посади, пов’язані з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими функціями протягом трьох років, а також конфіскацію його майна.

Цей вирок може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, так званого "виконуючого обов'язки губернатора Херсонської області" Володимира Сальдо засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок виніс Малиновський районний суд Одеси.

Як відомо, його судили за трьома статтями: державна зрада, заперечення тимчасової окупації частини України та добровільне зайняття посади пов‘язане з виконанням обов‘язків у незаконних органах влади, створених на ТОТ.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Київщині сільському голові повідомили про підозру за закупку одягу для добровольців зі збитками на 2,5 млн грн.

Головне