В Ужгороді через епідемію грипу на карантин закриють всі школи: скільки він триватиме

В Ужгороді через епідемію грипу на карантин закриють всі школи: скільки він триватиме

Влада Ужгорода запровадила з 5 лютого карантин у всіх школах міста через епідемію грипу. Він триватиме до 9 лютого, повідомили у Ужгородській міській раді.

"Із понеділка, 5 лютого, у закладах загальної середньої освіти Ужгорода незалежно від форми власності - карантин. Запроваджують його поки що на тиждень, до 9 лютого", - зазначили у міськраді.

Водночас у відомстві наголосили, що карантин стосується також міських мистецьких та спортивних шкіл, однак не поширюється на індивідуальні заняття.

Щодо садочків, то там обмеження не запроваджують - всі дошкільні заклади працюватимуть у звичному режимі.

За даними місцевої влади, нині в Ужгороді фіксується різке ускладнення епідеміологічної ситуації із захворюваністю на ГРВІ та грип. За минулий тиждень було зафіксовано 1 985 випадків захворювань, тобто на 69,5%, ніж за тиждень до того. Фахівці зареєстрували циркуляцію COVID-19 та грипу типу А і В. Дітей серед хворих 55,5%.

Також зросла і кількість госпіталізованих на 36,3%, 85% із них – діти.

"Таким чином епідемічна ситуація в Ужгороді на 5 тижні класифікується як епідемія високої інтенсивності з перевищенням епідпорогу на 80,1%", - наголосили фахівці.

Як повідомляли "Ми-Україна", Міністерство охорони здоров'я України зафіксувало перевищення рівня захворюваності на ГРВІ, грип і COVID-19 у Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Головне