В Україні знайшли тіло зниклого британського добровольця

В Україні знайшли тіло зниклого британського добровольця

В Україні знайшли тіло зниклого британського добровольця Деніела Берка. Його оголосили зниклим ще у середу, 16 серпня.

Про це повідомив телеканал Sky News з посиланням на британську поліцію. Як зазначається, колишній десантник Деніел Берк, 36 років, родом з південного Манчестера. Він був оголошений сім'єю зниклим безвісти 16 серпня.

Британець приїхав в Україну в 2022 році як військовий доброволець. Він зник зі своєї квартири в Запоріжжі на початку серпня.

Поліція Великого Манчестера заявила, що співпрацює з родиною Берка та українською владою, аби сприяти офіційному впізнанню та поверненню його тіла додому.

"Це важкий час для сім'ї Деніела, наші офіцери підтримують зв'язок з родиною і пропонують підтримку. Сім'я Даніеля попросила про конфіденційність у цей складний час", - наголосив детектив Льюїс Г'юз.

Після служби в Афганістані Берк воював на боці підтримуваних Заходом курдських бойовиків в Сирії. Потім він створив власний добровольчий підрозділ в Україні, відомий як "Темні ангели". Пізніше він переїхав, аби займатися евакуацією на фронті.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україні вдалося повернути на підконтрольну територію тіла 51 загиблого воїна, заявили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими. У штабі наголосили, що репатріювати тіла загиблих воїнів вдалося після того, як українська сторона здійснила низку заходів. Загалом за два роки роботи вдалося репатріювати тіла 1 832 українських оборонців.

Головне