В Україні заочно судитимуть трьох окупантів, які зґвалтували дівчину

В Україні заочно судитимуть трьох окупантів, які зґвалтували дівчину

Російських військових, яких обвинувачують у зґвалтуванні дівчини під час окупації частини Харківської області, заочно судитимуть у Дзержинському районному суді Харкова. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

"Обвинувачені - командир 99-ого самохідного артилерійського полку 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії Західного військового округу ЗС РФ та двоє його підлеглих: рядовий, який був водієм, та молодший сержант, командир відділення командно-бойової машини", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що російські загарбники прийшли до будинку, де дівчина проживала разом із родиною і примусово забрали її з собою.

"Наказали родичам дівчини залишатися вдома, а потерпілу силоміць посадили до БТР та повезли її до одного з будинків, де їх очікував командир. Коли вони прибули до будинку, де знаходився командир, окупанти по черзі ґвалтували потерпілу. При цьому російський командир сказав своїм підлеглим, що він буде робити це першим", - зазначили в пресслужбі.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Україна звинувачує російську армію в масових сексуальних домаганнях. Двох російських військових підозрюють у сексуальному насильстві над чотирирічною дівчинкою та груповому зґвалтуванні її матері під дулом пістолета на очах у її батька під час тимчасової окупації Броварського району.

Головне