В Україні планують локалізувати виробництво машин для розмінування з Хорватії та Словаччини

В Україні планують локалізувати виробництво машин для розмінування з Хорватії та Словаччини

Міністерство оборони України веде переговори з хорватською DOK-ING та словацькою Way Industries щодо локалізації виробництва машин механізованого розмінування в Україні.

Про це  повідомляє Military Media Center з посиланням на інформацію начальника управління протимінної діяльності, заступника начальника Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міноборони Олега Шуварського.

"Міністерство оборони України веде переговори з хорватською DOK-ING та словацькою Way Industries щодо локалізації виробництва машин механізованого розмінування в Україні", - йдеться в повідомленні.

За словами Шуварського, йдеться передовсім про машини MV-10, Bozena-4, Bozena-5, які вже найбільш ефективно зарекомендували себе під час робіт з очищення деокупованих територій від вибухонебезпечних предметів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Європейський союз збирається стримати своє зобов’язання і поставити Україні мільйон боєприпасів до 2024 року.

Головне