В Україні може з'явитися нове свято - День подяки

В Україні може з'явитися нове свято - День подяки

В Україні пропонують запровадити нове свято, а саме День подяки 22 жовтня. Його хочуть прирівняти до державних свят і ввести додатковий вихідний у цей день.

Відповідний законопроект зареєстрували  7 серпня на сайті Верховної Ради.

Автор законопроекту - народний депутат від партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу.

На його думку, в Україні необхідно закріпити на загальнонаціональному рівні важливу позитивну рису — вдячність. І, згідно з традицією, висловлювати вдячність всім, хто на це заслуговує.

Автори проекту пояснюють, що 22 жовтня – це осіння пора, багата урожаєм овочів та фруктів, сприятиме запровадженню традиції проводити свято за родинним столом. У світі 22 жовтня відзначають День змін на краще.

"У світі 22 жовтня відзначають День змін на краще. Свято "National Make A Difference Day" присвячене тому, щоб люди мали змогу спільними зусиллями змінити світ на краще, допомогти оточуючим та зробити життя кращим, що логічно поєднується з ідеєю Дня подяки", — йдеться у пояснювальній записці.

Варто додати, що під час дії воєнного стану вихідні на державні свята скасовуються.

Довідка.

День подяки відзначають в багатьох країнах світу, і найчастіше воно пов'язане із закінченням сільськогосподарських робіт. Головна мета - подякувати за врожай та всі досягнення нації упродовж року.

Найбільш поширений День подяки в США - 23 листопада. У Канаді його відзначають у жовтні, в Україні - неофіційно у вересні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ДБР розслідує понад 110 кримінальних проваджень щодо зловживань військкомів.

Головне