В Україну прибула чергова партія допомоги з Литви: передано зимове спорядження

В Україну прибула чергова партія допомоги з Литви: передано зимове спорядження

В Україну у п'ятницю, 9 лютого, прибула чергова партія військової допомоги з Литви. Зокрема, було передано зимове спорядження.

Про це повідомило Міністерство оборони Литви. Як зазначається, цього разу українській армії передали спорядження на зимовий сезон та десятки тисяч комплектів теплого одягу.

"Ми забезпечуємо десятки тисяч українських воїнів екіпіруванням та одягом, який вкрай необхідний у холодну пору року для проживання в умовах просто неба. Кожен наш пакет підтримки - це додатковий крок до перемоги", - заявив міністр національної оборони Арвідас Анушаускас.

Пізніше міністр оборони України Рустем Умєров на своїй сторінці в X подякував своєму литовському колезі Арвідасу Анушаускасу за підтримку та новий пакет військової допомоги.

"Україна отримала від Литви черговий життєво важливий військовий пакет, який включає зимове спорядження та десятки тисяч комплектів теплого одягу. Я вдячний міністру національної оборони Литви Арвідасу Анушаускасу і всьому литовському народу за непохитну підтримку. Ми єдині у боротьбі проти російської агресії", - йдеться в дописі Умєрова.

Нагадаємо, комісія національної безпеки Литви хоче закрити два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю. Якщо уряд ухвалить пропозицію, то на кордоні залишаться відкритими два контрольно-пропускні пункти – "Мядинінкай" і "Шальчинінкай". Це має відбутися 1 березня 2024 року.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, військові Литви заявили, що на Куршській косі був знайдений російський гідроакустичний сонар, який призначений для виявлення та локалізації підводних човнів.

Головне