В Україну йде перший сніг: яким областям приготуватися

В Україну йде перший сніг: яким областям приготуватися

На українців в найближчі дні очікує зміна погоди. Синоптики обіцяють похолодання та опади у вигляді снігу. Держслужба з надзвичайних ситуацій закликала громадян заздалегідь потурбуватися про себе та їхні транспортні засоби. 

За прогнозом, у суботу, 18 листопада, сніжитиме на заході країни, а також на Вінниччині та Житомирщині. Товщина сніжного покриву у вказаних регіонах може сягнути 5-10 см, а на Івано-Франківщині - до 20 см.

На початку нового тижня снігопади дістануться українського сходу, Сумщини, Дніпропетровщини, Полтавщини, Херсонщини та Запорізької області. У понеділок, 20 листопада, у вказаних регіонах може насипати до 15 см снігу. 

Водії закликали не зволікати з "перевзуванням" своїм автівок та нагадали про важливість дотримання правил дорожнього руху і безпечної дистанції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штраф за скручування пробігу авто: чому потрібен та як працюватиме

Нагадаємо, рівно місяць тому - 16 жовтня - гору Піп Іван у Карпатах сильно замело снігом. Того дня на горі було -6°С та обмежена видимість - до 30 метрів.

Як писав "Ми-Україна раніше, на початку листопада в столичному Деснянському районі водій авто Рено збив співробітницю ДПСУ на блокпосту. Її доправили до лікарні у стані середньої тяжкості.

 

Головне