В Україні зросли квоти на використання державної мови в медіа

В Україні зросли квоти на використання державної мови в медіа

В Україні зросли квоти на використання державної мови в медіа. Про це повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Мінімальна частка використання української мови у національних та регіональних медіа має становити 90%.

В телевізійних медіа місцевої категорії частка зростає із 60 до 80%.

Радіомовники зобовʼязані вести ефіри державною мовою — не менш ніж 90% тижневого обсягу ведення програм. 

Тижневий обсяг програм новин державною мовою телемовника або радіомовника, який є ліцензіатом або реєстрантом, має становити не менше ніж 90 відсотків загальної тривалості всіх програм новин.

Кремінь зауважив, що ці нововведення - вагомий крок в захисті українськомовного інформаційного простору та прав громадян на отримання інформації державною мовою. також він висловив надію, що частка передач державною мовою в ефірах телеканалів та радіостанцій, зокрема і тих, що мовлять на місцевому рівні, суттєво зросте.

Нагадаємо, енергетики відновили електропостачання 250 тисячам споживачів у Києві, які залишилися без світла через ракетний удар рф вранці 2 січня. Про це повідомили у ДТЕК.

"Енергетики ДТЕК відновили електропостачання 250 тисячам киян, які залишились без світла через ранковий обстріл", - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, вранці 2 січня Україна пережила перший у новому році масований ракетний удар рф. Окупанти били переважно по Києву та Харкову. Внаслідок атаки у обох містах є суттєві пошкодження житлових будинків, багато постраждалих та жертви. Атака рф була комбінована - спочатку ворог запустив ударні дрони, а за кілька годин випустив по Україні понад шість десятків ракет та десять "Кинджалів". Після удару в Києві частково зникло світло відразу у кількох районах.
 

Головне