В Україні залишився один літак авіакомпанії Wizz Air

В Україні залишився один літак авіакомпанії Wizz Air

В угорської бюджетної авіакомпанії Wizz Air залишився в Україні один літак, він у доброму стані, але поки що безпечно вивезти його не можуть.

Про це повідомив виконавчий директор авіакомпанії Йожеф Вараді в інтервʼю італійському виданню LʼEconomia.

Авіакомпанія змогла "врятувати" один літак у Львові. Залишилося три: з двох вдалося привезти двигуни до Польщі. "Залишилося забрати один, він у доброму стані, але ми поки що не можемо безпечно вивезти його з країни", — розповів Вараді.

У лютому 2022 року Wizz Air базувала в українських аеропортах чотири літаки Airbus A320: три в аеропорту Київ із реєстраціями HA-LPM, HA-LPJ та HA-LWY та один у Львові з реєстрацією HA-LWS. На момент російського вторгнення всі чотири повітряні судна перебували в Україні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українська авіакомпанія Air Ocean Airlines запропонувала відкрити польоти з аеропорту в Ужгороді, який знаходиться впритул до кордону з НАТО, а тому ці авіаперевезення нібито будуть безпечними. У Закарпатській обласній військовій адміністрації заявили, що до кінця війни про поновлення роботи аеропорту "Ужгород" не може бути й мови. 

"Щодо поновлення роботи аеропорту "Ужгород" - це питання виникає час від часу. Але доки триває війна, про це мова не йде. У нас війна у всій країні, хоча Закарпаття - тиловий регіон, але це не значить, що тут немає небезпеки. Тому наражати на небезпеку життя цивільних примарними аргументами, що, мовляв, аеродром в Ужгороді знаходиться під кордоном країни НАТО Словаччини, ми не маємо права. Безпека громадян тут вища, ніж комерційні інтереси перевізника", - йдеться в повідомленні.

Головне