В Україні відбулись випробування спецброньовика Новатор з туреллю 

В Україні відбулись випробування спецброньовика Новатор з туреллю 

"Українська бронетехніка" повідомила про успішне випробування спеціалізованого бронеавтомобіля вітчизняного виробництва "Новатор", оснащеного бойовою дистанційно-керованою туреллю "Таврія-14,5".

"БМ "Тарвія-14,5" - бойова дистанційно-керована ненаселена турель, озброєна кулеметом калібру 14,5 мм (КПВТ) з боєкомплектом в 200 патронів", - йдеться у дописі компанії.

Вказаний бойовий модуль, завдяки наявності унікальної системи управління озброєнням дає змогу захоплювати та вести цілі, а також здійснювати по цілях противника, коли вони рухаються. "Тарвія-14,5" здатна помічати цілі за більш як 5 км, зокрема в нічний час доби. 

"Рівень бронезахисту бойового модулю відповідає рівню НАТО - STANAG 1. Розробником бойового модулю передбачено відповідний броньовий рівень захисту корпусу оптико-електронного модулю та блоків системи управління озброєнням", - зазначили розробнки.


Нагадаємо, раніше цього місяця відомий американський актор Вілл Сміт опублікував світлини з місця зйомок кінострічки "Погані хлопці-4", на одній з яких показав всюдихід-амфібію українського виробництва Sherp. Виробники машини запевняють, що їх творіння здатне здолати найскладнішу місцевість, "будь то скеляста, болотиста або засніжена місцевість". Адаптивна конструкція дозволяє перевозити різноманітні корисні вантажі до 1200 кг, всюдихід здатен підніматися на висоту до 5582 м над рівнем моря та знаходитися в робочому стані в діапазоні температур -40 °C +40 °C.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україні створили нову бойову броньовану машину. Розробка отримала назву Inguar-3 - це перший український MRAP з рівнем захисту НАТО, який можна використовувати для супроводу, розвідувальних місій чи операцій швидкого реагування. 

Головне