В Україні від російських мін загинуло 297 людей, серед них 15 - діти 

В Україні від російських мін загинуло 297 людей, серед них 15 - діти 

Станом на 1 травня, внаслідок детонації вибухонебезпечних предметів, залишених російськими військами на українській території, загинули 297 людей, з них 15 дітей. 

Про це повідомив пресофіцер Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"За інформацією секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності, від початку повномасштабної російської агресії від вибухів боєприпасів загинуло 297 людей, з них 15 дітей, і 669 осіб отримали поранення, серед яких 78 дітей", - зазначив Хорунжий.

Важливо підкреслити, що для захисту саперів, які ризикують життям, розміновуючи території, українські фахівці оборонного відомства розробили спеціальне взуття

Це багатошарові берці з кевларовою (балістичною) устілкою, які допомагають затримати уламки в підошві та запобігти серйозним травмуванням. 

Наразі Міністерство оборони тестує декілька зразків такого взуття, і за результатами успішних випробувань воно буде поставлено на забезпечення ЗСУ

Нагадаємо, Харківська, Донецька та Херсонська області України є найбільш забрудненими вибухонебезпечними предметами на деокупованих територіях. Про це повідомив Сергій Рева, начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС України. Він також зауважив, що кількість піротехнічних підрозділів в Україні постійно зростає, а їх робота включає обстеження територій, критичної інфраструктури та реагування на сигнали громадян. Зараз у таких підрозділах налічується майже 1900 осіб, планується подальше їх збільшення. 

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, російське окупаційне військо вбило двох жителів Гірника на Донеччині.

Головне