У Міноборони розробили противибухове взуття для саперів: чим воно особливе

У Міноборони розробили противибухове взуття для саперів: чим воно особливе

Фахівці українського оборонного відомства створили спецвзуття для бійців саперних підрозділів, які долучаються до розмінування територій. Нині Міноборони їх тестує. 

Ключова задача противибухового тактичного взуття полягає у збереженні кінцівок воїнів, які займаються пошуком та знешкодженням вибухових пристроїв з метою забезпечення безпеки цивільного населення.

"Це такі багатошарові берці з кевларовою (балістичною) устілкою. Взуття допоможе затримати уламки в підошві та запобігти серйозним травмуванням саперів", - пояснив заступник голови Міноборони України Віталій Половенко.

На сьогодні на вивченні в оборонному відомстві перебуває одразу декілька зразків таки спеціальних берців. Тривають їхні випробування.

"За результатами позитивних випробувань та затвердженого еталон-зразку таке протимінне взуття стане на забезпечення ЗСУ", – повідомив Половенко. 

Нагадаємо, раніше жителі Харківщини вигадали саморобні “міноходи”. Люди потерпають від мін на дорогах, в городах і полях. Є села, що буквально усипані підступними "пелюстками". Але люди продовжують там жити, саджають городи і навіть вигадувати засоби для того, щоб себе уберегти.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Держслужбі з надзвичайних ситуацій назвали найбільш заміновані регіони України. До топ-трійки увійшли Харківська, Донецька та Херсонська області. З початку повномасштабного вторгнення в Україні через ворожі міни та вибухонебезпечні предмети загинули 277 осіб, у тому числі 14 дітей

Головне