В Україні формують батальйон "Сибір", який складається виключно з росіян, - ЗМІ

В Україні формують батальйон

У складі Збройних сил України з'явиться батальйон "Сибір", до якого увійдуть виключно громадяни російської федерації. Про це пише видання Bloomberg.

Приєднатися до батальйону вже висловили бажання десятки росіян, зокрема, представники етнічних меншин у рф. Всі вони стануть частиною регулярної української армії та воюватимуть проти окупантів. Значна частина бійців нового батальйону -  якути та буряти, які хочуть незалежності від росії та розглядають перемогу України у війні як крок до цієї мети. Всі вони пройшли ретельну безпекову перевірку, щоб українська сторона могла переконатися у їхній позиції. Після цього вони підписали військовий контракт та отримали армійські позивні, щоб захистити свою особистість. 

Більшість бійців батальйону потрапили в Україну через треті країни, наприклад, Польщу. Всього у батальйоні 60 осіб, всі вони добровольці. Жоден із них не набраний з числа російських військовополонених.

"Якщо люди хочуть воювати за Україну, за наші кордони, за крах цього російського радянського режиму, чому б і ні? Це їхній вибір, і він показує, що не всі росіяни підтримують Путіна", - розповів Bloomberg інструктор та командир батальйону.

Українська сторона має намір залучити ще більше російських громадян, особливо представників меншин країни, до участі у війні проти Путіна. 

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти продовжують здаватися в полон Силам оборони України.

Головне