В TikTok поширюють фейкові "сюжети" про виплати українцям, які не виїжджали за кордон

В TikTok поширюють фейкові

У соціальній мережі TikTok поширюють фейк про прийнятий урядом закону, який передбачає єдиноразову виплату 14 тисяч гривень українцям, які не виїжджали за кордон з початку повномасштабного вторгнення. 

У відео від імені українських телеканалів йдеться, що "уряд прийняв закон №3386 щодо виплати 14 тис. грн українцям, які з початку повномасштабного вторгнення жодного разу не виїжджали за кордон".

Щоб подати "заявку на отримання допомоги", користувачам треба перейти за посиланням – насправді лінк веде на анонімні телеграм-канали.

Як повідомляє Центр протидії дезінформації, сюжети згенеровані штучним інтелектом, а закону №3386 взагалі не існує.

Нагадаємо, росіяни не збираються припиняти використовувати африканські медіа для розповсюдження неправдивої інформації. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Центрі протидії дезінформації попередили но черговий фейк росіян. Цього разу вони почали поширювати недостовірну інформацію про чорну трансплантологію в Україні.

"Ворожі TG-канали поширюють відеозапис, який нібито зняли на одному з кладовищ Одеси. За словами пропагандистів, на вказаному кладовищі ховають українських військових, органи яких буцімто вилучили для подальшого продажу.

Головне