В СБУ запевнили, що звільнення митрополита Павла під заставу не вплине на розгляд його справи у суді

В СБУ запевнили, що звільнення митрополита Павла під заставу не вплине на розгляд його справи у суді

Звільнення митрополита УПЦ (МП) Павла (Лебідя) під заставу не вплине на розгляд його справи в суді. Відповідну заяву зробили у Службі безпеки України.

Днями за митрополита УПЦ (МП) Павла (Лебідя) внесено заставу у розмірі 33,3 млн грн, через що його звільнено з-під варти, як це передбачає попереднє рішення Солом’янського районного суду м. Києва.

"Зважаючи на окремі запити ЗМІ, Служба безпеки України повідомляє, що такий вид запобіжного заходу жодним чином не вплине на справедливий розгляд справи митрополита Павла в суді", - наголосили в СБУ.

При цьому у Службі безпеки додали, що звільнення священнослужителя з-під варти не означає його звільнення від кримінальної відповідальності.

"Йдеться винятково про вид запобіжного заходу, оскільки інкриміновані митрополиту Павлу статті ККУ не передбачають безальтернативного тримання під вартою", - додали в СБУ.

Нагадаємо, суд наклав на митрополита УПЦ (МП) Павла низку обов’язків. Зокрема, він повинен носити електронний засіб контролю, йому заборонено залишати село Вороньків Бориспільського району Київської області та спілкуватися з потерпілими та свідками. Крім того він за першою вимогою повинен прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді. 

Митрополиту було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань) та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

Як повідомляли "Ми-Україна", за митрополита Української православної церкви Московського патріархату і колишнього намісника Києво-Печерської лаври Павла внесли заставу у розмірі 33 млн гривень. Його випустили з-під варти.

Головне