В росії злили у мережу розташування військових частин, установ та організацій спецслужб

В росії злили у мережу розташування військових частин, установ та організацій спецслужб

На росії влада опублікувала перелік адрес режимних об'єктів, які не можна відключати від електропостачання. Таким чином росіяни розкрили дані про об'єкти, якими користуються служба зовнішньої розвідки та головне управління генштабу. Про це пише "Радіо Свобода" з посилання на розслідування центру "Досьє".

За даними розслідувачів, усю інформацію про такі об'єкти можна знайти на сайті адміністрації будь-якого регіону рф. На всіх них є документ з назвою "Перелік споживачів електричної енергії (потужності), обмеження режиму споживання електричної енергії яких може призвести до економічних, екологічних, соціальних наслідків", у якому вказані всі режимні об'єкти та їхні адреси. Зокрема, такий документ (на 434 сторінках) раніше був і на сайті мерії Москви, однак згодом його видалили.

Переважна більшість цих документів містять дані про військові частини в регіоні чи установи російського Міноборони. 

Крім того, наголошують розслідувачі, з цих документів можна дізнатися адреси проживання співробітників таємних відомств рф, а також де розташовані секретні будівлі російських спецслужб.

Розслідувачі, крім робочих об'єктів, виявили дачі російських чиновників та житлові будинки.

 "Ми впевнені, що всі ці відкриті дані давно відомі українським військовим. А от мирним жителям у росії вони допоможуть краще оцінювати ризики", - наголосили розслідувачі.

В рф злили в мережу дані про режимні об'єкти Міноборони та інших силових структур
В рф злили в мережу дані про режимні об'єкти Міноборони та інших структур

Як повідомляли "Ми-Україна", у російському Курську заявили про “масовану атаку дронів” цієї ночі, є “прильот” по підстанції. В результаті атаки низка населених пунктів області залишилась без електрики.

Головне