В росії вночі горів черговий НПЗ, цього разу у Калузькій області

В росії вночі горів черговий НПЗ, цього разу у Калузькій області

В Калузькій області рф вночі 10 травня горів нафтопереробний завод "Перший завод". Низка російських Telegram-каналів повідомила, що займання на НПЗ сталось у результаті "прильоту" дронів. 

"Близько першої години ночі кілька потужних вибухів пролунали в Дзержинському районі, неподалік станції Полотняний завод. За словами жителів, до цього були чутні характерні звуки прольоту кількох БПЛА, після чого стала видно пожежу та дим у районі місцевої нафтобази",- пише SHOT із посиланням на свідчення очевидців.

Пізніше інцидент на нафтопереробному об'єкті підтвердила і місцева влада.

"Сьогодні вночі внаслідок падіння БпЛА на території підприємства у Дзержинському районі сталося загоряння", - зазначив  
губернатор Калузької області Владислав Шапша.

За його словами, минулось без потерпілих, однак постраждала інфраструктура НПЗ. 

Тим часом, російське оборонне відомство відзвітувало про нібито п'ять збитих над територією рф дронів, однак про Калузьку область у звіті навіть не обмовилось. 

"Черговими засобами ППО було знищено п'ять українських БпЛА з яких: три – над територією Брянської області, один – над територією Московської області та один над територією Білгородської області", - вказано повідомленні. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 1 травня вночі невідомі ударні безпілотники уразили російський Рязанський нафтопереробний завод. Тривожно тієї ночі в рф було також у Воронезькій та Бєлгородській областях. 27 квітня наліт дронів на Слов'янський НПЗ, який знаходиться у Краснодарському краї рф, призвів до вимушеної часткової зупинки його функціонування. 

Головне