В рф поширюють фейковий наказ про дозвіл на застосування спецзасобів для розгону мітингів

В рф поширюють фейковий наказ про дозвіл на застосування спецзасобів для розгону мітингів

Російські окупанти вигадали, що поліцейським дозволили використовувати травматичну зброю, гумові палиці та сльозогінний газ для розгону мітингів.

Про це повідомляє пресслужба Центру протидії дезінформації.

Ворожі телеграм-канали розповсюджують інформацію, яка стверджує, що в умовах "соціальної напруги" працівникам Нацполіції України нібито дозволено "використовувати для розгону будь-яких мітингів травматичну зброю, гумові палиці та сльозогінний газ".

Як підтвердження цьому, пропагандисти поширюють фотографії відповідного наказу, який, за їх словами, був підписаний керівником Міністерства внутрішніх справ.

Після перевірки інформації у речниці МВС, Центр повідомляє, що так званий документ є фальшивим, а його зміст є неправдивим.

Зокрема, "наказ" не відповідає офіційним стандартам оформлення документів. Крім того, всі норми та умови використання спецзасобів чітко визначені в Законі "Про Національну поліцію" у статті 45 "Застосування спеціальних засобів".

В ЦПД наголошуються, що шляхом поширення таких фейків, ворог намагається дискредитувати правоохоронні органи України.

Також російські медіа активно розповсюджують інформацію про наміри висадити десант поблизу Харкова. Проте Центр протидії дезінформації (ЦПД) відкидає ці твердження.

В ЦПД заявили, що в росії немає наявних резервів для здійснення такого наступу на місто.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у центрі Запоріжжя невідомий застрелив жінку та наклав на себе руки.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.