В Південній Кореї на АЕС екстрено зупинився реактор: що сталось

В Південній Кореї на АЕС екстрено зупинився реактор: що сталось

На атомній електростанції (АЕС) Ханбіт, що знаходиться в південнокорейському окрузі Йонгван, під час системних випробувань екстрено зупинився реактор. Про це повідомляє Yonhap.

"Зупинка реактора енергоблока № 2 потужністю 950 000 кіловат сталася об 11:56, коли зупинилася його турбіна, подавши аварійний сигнал під час перевірки системи спеціального захисту, що запобігає перевантаженню електроенергії на лінії електропередачі", - пише видання.

Відповідно, зупинка турбіни автоматично призвела і до зупинки реактора.

Місцева влада заявила, що нараз стан реактора стабільний, витоку радіації не сталось. Після встановлення усіх обставин та причин інциденту, фахівці працюватимуть над тим, аби повторно його запустити.

Комісія з ядерної безпеки підтвердила, що про витік радіації або будь-які інші проблеми не повідомлялося. Вона заявила, що проведе власне поглиблене розслідування причин інциденту, направивши на місце експертів.

Нагадаємо, у тимчасово захопленому місті Енергодар Запорізької області окупанти посилили репресії проти працівників ЗАЕС. Українці відмовляються співпрацювати та укладати контракти з російською окупаційною адміністрацією.

Як писав "Ми-Україна" раніше,  у Головному управлінні розвідки попередили про ймовірність нових провокацій російських окупантів на ЗАЕС. Зокрема, загарбники готують штурм Запорізької АЕС із використанням важкого озброєння.

Головне