В підтоплених Олешках росіяни забирають у цивільних гуманітарну допомогу

В підтоплених Олешках росіяни забирають у цивільних гуманітарну допомогу

В тимчасово окупованих Олешках Херсонської області росіяни забирають гуманітарну допомогу у постраждалих від підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

"Ситуація на лівобережжі катастрофічна. Російські окупанти грабують українське населення на тимчасово окупованій території України, яка постраждала від затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. Так, на блокпостах при в'їзді до населеного пункту Олешки на Херсонщині під час огляду транспортних засобів окупанти вилучають гуманітарну допомогу, яка направлена постраждалому населенню, та забирають її на власні потреби", - сказав Ковальов.

Нагадаємо, понад 500 мешканців окупованих Олешок могли загинути внаслідок повені після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Окупанти відмовлялися евакуювати людей, які не мали російського паспорта.

“За попередніми даними понад 500 мешканців тимчасово окупованих Олешок, що на лівобережжі Херсонщини, загинули через підрив росіянами Каховської ГЕС. Люди загинули через те, що окупанти відмовили в евакуації тим, хто не має російського паспорта. Порушуючи усі норми Міжнародного гуманітарного права та звичайної людяності, росіяни просто залишили місцевих на смерть. Дії росіян щодо цивільного населення мають всі ознаки геноциду і кожен, хто долучився до знущань з українців – понесе справедливе покарання”, – йдеться у повідомленні ЦНС.

Крім того, в Олешках вода повністю знищила будинок-музей української художниці Поліни Райко.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у метро в Києві тимчасово не працюють термінали самообслуговування.

Головне