В окупованому Севастополі від ночі лунають вибухи: у ВМС ЗСУ прокоментували

В окупованому Севастополі від ночі лунають вибухи: у ВМС ЗСУ прокоментували

В поки що окупованому росіянами Криму від ночі лунають вибухи в Севастополі. Що там відбувається в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна" розповів речник Військово-морських сил ЗС України Дмитро Плетенчук.

"Інформації офіційної ніякої нема, тому, що у них там вибухає не можу наразі сказати. Як зазвичай, мабуть, куріння в невстановлених місцях", - зазначив він.

Як відомо, місцеві жителі окупованого півострова скаржаться на гучні вибухи в районі Севастополя. Так званий "губернатор" міста Михайло Развожаєв рано вранці повідомив, що то нібито була "атака ворожих БпЛА на Севастополь над морем в районах міста Херсон, Севастопольської бухти та Балаклави". Згодом він традиційно відзвітував про  про “збиття” одного безпілотника та “придушення” силами радіоелектронної боротьби – ще п’ятьох. Пізніше додав, що росіяни нібито збили ще один "ворожий дрон".

"Атака була масованою та тривалою. З усіх цілей наші військові відпрацювали над морем, і на підході до бухт. Наголошую: жодні об'єкти ні в місті, ні в акваторії – не постраждали", - написав Развожаєв.

Гауляйтер Севастополя о 5:51 зазначив, що "у місті тихо та спокійно". Водночас жителі окупованого Криму активно писали про продовження атаки.

Наразі у Севастопольській бухті на невизначений проміжок часу окупанти припинили рух поромів та катерів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, станом на ранок неділі, 16 липня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 11 кораблів російського флоту. Серед них є два носії високоточної зброї, загальний залп складає 12 крилатих ракет “Калібр”. Ще один ракетоносій є в Середземному морі.

Головне