В Одеській ОДА розповіли про стан портової інфраструктури після атак рф

В Одеській ОДА розповіли про стан портової інфраструктури після атак рф

Атаки російської федерації по портовій інфраструктурі в Одеській області спричини шкоду. Порти можуть працювати, але є спад потужності.

Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" розповів голова Одеської ОДА Олег Кіпер.

"Це потужні порти, одні із найбільших портів в Європі. Звичайно, що з тими пошкодженнями, які вони отримують, буде спад їх потужності. Але у разі необхідності ми докладемо усіх зусиль, щоб вони могли функціонувати. Можливо наразі не на ту потужність, на яка була до військового часу, але для того щоб вони могли забезпечувати експорт і імпорт", - зауважив він.

За його словами, у світі велика нестача зерна, тому близько 70 країн (400 млн населення) потребують українського зерна.

"Потужності через логістичний наш хаб – Одесу, яка може забезпечити Україна, на жаль, не залучені", - додав Кіпер.

Нагадаємо, ворог у ніч на 26 вересня знову атакував Одеську область. Під ударом ударних безпілотників противника вкотре опинилась припортова інфраструктура Подунав’я.

В Офісі генпрокурора повідомили, що правоохоронці продовжують складати список пошкоджень та руйнувань. Триває огляд місць влучань та документація наслідків російської агресії.

В цілому у ніч на 26 вересня російська армія випустила по Україні 38 ударних безпілотників. Дрони ворог запускав з російського Приморсько-Ахтарську та мису Чауда в тимчасово окупованому Криму. Силами та засобами української ППО було ліквідовано 26 повітряних загроз.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЗСУ не битимуть ракетами ATACMS по території рф.

Головне