В Одесі виявили масове харчове отруєння, 64 курсанти потрапили до лікарні

В Одесі виявили масове харчове отруєння, 64 курсанти потрапили до лікарні

В Одесі виявили масове харчове отруєння - 64 курсанти з двох місцевих навчальних закладів потрапили до лікарні. Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Як зазначається, усі курсанти, які потрапили до лікарні, віком від 15 до 22 років. У них діагностували гостру харчову токсикоінфекцію. Лікарі медзакладів повідомили правоохоронним органам про інцидент.

Слідчі територіальних підрозділів поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 325  Кримінального кодексу України. Ймовірно, що відбулось порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.

Наразі в рамках кримінального провадження, яке розпочали правоохоронці, було призначено низку експертних досліджень. Слідство триває. Правоохоронні органи встановлюють всі обставини подій.

Нагадаємо, у Львівській області в будинку загинули п'ятеро людей від отруєння чадним газом. Ще двох дітей лікарям вдалося врятувати. Як зазначається, наразі правоохоронці розслідують обставини смерті осіб. Діти, яких вдалось врятувати, наразі перебувають у важкому стані. Про трагедію поліції стало відомо у суботу, 7 жовтня.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, спалах гепатиту А зафіксували лише у Вінницькій області, у інших же регіонах є поодинокі випадки зараження без спільного епідеміологічного зв’язку. За його даними, на Вінниччині у період з 17 жовтня по 6 листопада лабораторно підтвердили 245 випадків гепатиту А. На Вінниччину через спалах гепатиту А доставили понад дві тисячі доз вакцини.

Головне