В МЗС відреагували на атаку Ірану проти Ізраїлю

В МЗС відреагували на атаку Ірану проти Ізраїлю

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий осуд масованих атак Ірану проти Ізраїлю. Ці дії вважаються абсолютно неприпустимими та безвідповідальними, що створює ризик подальшої ескалації на Близькому Сході.

Про це пише пресслужба відомства.

"Подібні дії є абсолютно неприйнятними, безвідповідальними та становлять ризик безпрецедентної подальшої ескалації ситуації на Близькому Сході. Необхідно докласти всіх зусиль, аби не допустити переростання протистояння у масштабніший регіональний конфлікт", – йдеться у повідомленні.

МЗС закликає до мобілізації всіх сил вільного світу для захисту демократії та глобальних кордонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран атакував Ізраїль сотнями дронів та ракет: що відбувається на Близькому Сході

Попередньо ЗМІ повідомляли про можливий удар Ірану по Ізраїлю, на що також зауважував президент США Джо Байден, зазначаючи, що такий удар може бути комбінованим, включаючи використання безпілотників та ракет.

У зв'язку з нападом Ірану на Ізраїль наступного тижня Палата представників США перегляне проєкт закону про надання допомоги Ізраїлю.

Наразі невідомо, чи стосується цей проєкт саме пакету допомоги, який поєднує фінансування Ізраїлю з допомогою Україні та Тайваню.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, українські захисники знищили польовий склад боєкомплекту окупантів поблизу Куп’янська.

Головне